Wordpress Temaları

[Wordpress Temaları][bleft]

Blogger

[Blogger Tema][twocolumns]

BLOGGER EKLENTİLERİ

[Blogger Eklentileri][bsummary]

WP EKLENTİLERİ

[wp eklentiler][grids]
BEDAVA TÜRKÇE SCRİPT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Türkçe Karakterli Domain Nasıl Alınır




Dünya da en çok kullanılan sistemlerden biri olan Blogger'da her geçen gün yeni bloglar açılıyor. Blogger'ı en avantajlı kılansa ücretsiz olması ve Google gibi arkasında güçlü bir yapının bulunması.

Dediğim gibi blogger ile hemen hemen her gün yeni bir blog açılıyor. Açılan bu bloglardan bazılarında ise son yıllarda oldukça moda haline gelen Türkçe karakter kullanımı da oldukça artmış durumda.Eğer siz de blogger ile yeni bir blog sitesi açmak ve içerisinde de Türkçe karakter olmasını istiyorsanız bunu yapmak oldukça basit bir işlem arkadaşlar.

IDN Çeviriciler sayesinde girmiş olduğunuz karakterlerin ASCII karşılığını alırsınız. Bu şekilde istediğiniz karakterdeki domain ismini de ulaşmış olursunuz. Idn çevirici için şu adresi kullanabilirsiniz ya da almak istediğiniz domain adresini Google' da aratarak uygunluğunu kontrol ederekte alabilirsiniz.  Bir de arkadaşlar bu işlemin seo kısmı var. Türkçe karakter olarak alınan bir domainin sizlere seo açısında fayda ya da zarar vereceğini bilmiyorum. Ama ben bir sıkıntı olacağını sanmıyorum açıkçası. Eğer domain isminizi türkçe karakter olarak almak istiyorsanız seo konusunda size fayda ya da zarar sağlayıp sağlamayacağını mutlaka profesyonel kişilerden öğrenin derim.

Örnek olarak sitemizin ismi türkçefilmizle.blogspot.com olsun bu şekilde yeni bir blog açmak istersek bize izin çıkmayacaktır ama şu şekilde bir yazım yaparsak xn--trkefilmizle-mdb50a.blogspot.com herhangi bir sorun olmadan bu domain ismini almış oluruz.

Bir başka yazımız olan Blogger Yorum ve Konu Sayısı yazımıza da gözatabilirsiniz.

Hiç yorum yok: